Marijke Makkinga

Schoonheidsspecialiste Marijke Makkinga

Sinds mijn 21e ben ik actief als schoonheidsspecialiste en in 2004 opende ik mijn eigen schoonheidssalon in Heerenveen. Bij mij krijgt u niet alleen een weldadige behandeling, maar ook praktische tips waar u thuis mee aan de slag kunt. U bent letterlijk in goede handen.

Droom

Schoonheidsspecialiste worden was al van jongs af aan mijn droom. Ik ging af en toe met mijn moeder mee als zij naar de schoonheidsspecialiste ging en zag helemaal voor me hoe ik ooit zelf zo met mensen in de weer zou zijn. Die droom bleef, ook al vroegen heel wat mensen om me heen zich af of het wel een verstandige keuze was.

Opleiding

Na de middelbare school heb ik – heel degelijk – mijn middenstandsdiploma gehaald op het MBO. Best handig, want daar leer je veel over ondernemen en dat kwam later goed van pas. Maar daarna ging ik toch echt naar Groningen voor de opleiding voor schoonheidsspecialiste, manicure, pedicure en visagiste. Dat was een particuliere opleiding, waar ik eindelijk kon gaan doen wat ik al zo lang graag wilde doen. De studie doorliep ik zeer voorspoedig, ik werd zelfs ‘schoonheidsspecialiste van het jaar’ in mijn klas. Daaruit bleek wel dat ik een goede keuze had gemaakt. Toen ik vervolgens in Meppel aan de slag kon bij Femmy Schuurman kon ik mijn geluk niet op. Zij was een van de eerste schoonheidsspecialistes in Nederland en voor haar werken zorgde voor een hele goede leerschool. Acht jaar lang heb ik er gewerkt. Toen de salon werd overgenomen door familie vond ik het tijd om mijn eigen weg in te slaan.

Eigen salon

Ik was tegen de dertig en besloot terug te gaan naar Heerenveen. Ik werd receptioniste bij Groenewegen Advocaten en Notarissen én begon mijn eigen schoonheidssalon. Na een paar jaar kon ik beneden een aanbouw laten maken voor mijn salon, en nog een paar jaar later, in 2009, begon mijn schoonheidssalon zo goed te lopen dat ik mijn baan als receptioniste vaarwel zei en volledig zelfstandig werd. De afgelopen jaren heb ik het bedrijf verder zien groeien en dat geeft energie en kracht.

Persoonlijke aandacht

Als klein meisje had ik het al goed in de gaten: dit werk past bij mij. Ik vind het heerlijk om mensen een goed gevoel te geven, met ze mee te denken wat ze nodig hebben. En ook om hen in deze drukke tijden een vertrouwde plek te bieden voor rust en ontspanning. Het spreekt voor zich dat ik zorg dat ik goed bijblijf: door middel van cursussen, maar ook via vertegenwoordigers en tijdschriften. Zo heb ik steeds meer te bieden, waarbij de persoonlijke aandacht centraal blijft staan.

Marijke

 

Klanten over Marijke

“Zodra ik de schoonheidssalon binnenkom, vallen alle dagelijkse beslommeringen even van me af. Marijke Makkinga is heel rustig maar weet precies wat ze doet, ze neemt met zachte hand de leiding. Een heerlijk verwenmoment!”